Blog

BLOG

Haak je aan of haak je af

2019/03/14 03:14, Business Central

1 April 2019 is voor Microsoft-dealers een bepalende datum. Dan stopt definitief de verkoop van Navision-licenties. Ik wist dit al een tijdje en heb me de laatste 18 maanden gespecialiseerd in Business Central ‘the new kid on the block’. In deze blog neem ik je mee naar mijn ervaringen over deze nieuwe ERP-oplossing in de Cloud.


Als geen ander besef ik dat je iedere dag druk bezig bent met je klantwerkzaamheden. En laten we eerlijk zijn het gros van de werkzaamheden vindt plaats in Navision. Iedere dag opnieuw. Hiermee verdien je nu je geld.


Toch heb ik gemerkt dat nieuwe Microsoft-klanten al kiezen voor Business Central. En iedere nieuwe Business Central gebruiker kiest niet voor een dealer die alleen kennis heeft van Navision. Sterker nog deze kent hij nog niet eens…


Ik hoor nog te vaak in onze markt ‘het zal wel niet zo’n vaart lopen’. ‘De klant die nu Navision gebruikt, zal nog wel een tijdje bij ons blijven’. Ik heb slecht nieuws voor deze mensen: Business Central groeit als kool. De klant van nu kiest voor een moderne Cloudoplossing. Tegen een vaste maandprijs. Kiest om data all over the world beschikbaar te hebben (CDS voor ingewijden).

Dus haak je aan. Of haak je af!

Toen ik van Navision 2018 overstapte naar Dynamics 365 Business Central waren mijn belangrijkste bevindingen als volgt:


  1. de klassieke voordelen van de Cloud (lees: backup, infrastructuur, beschikbaarheid van data)
  2. de aanwezigheid van PowerApps waarmee je de functionaliteit van Business Central kunt ontsluiten of functies kunt toevoegen aan Business Central
  3. de mogelijkheid om professionele extensies te ontwikkelen (bedrijfsapps)


En met extensies ben ik flink aan de slag gegaan waardoor ik de backbone van Business Central flink aan de tand heb gevoeld. Met mijn kennis van de ‘20-jaar oude Navision-motor’ moet ik toegeven dat je deze functionaliteit meer dan volledig terugvindt in Business Central maar dan op een ‘URL-driven’- technologie. En dat is wat klanten willen. Klik en zij haken aan.


En weet dat je een leuke omzet kunt maken met het bouwen van eigen apps die je kunt vermarkten via de AppSource van Microsoft. Wereldwijd!


Kortom, ik ben enthousiast over Business Central. Ik ben volledig aangehaakt. Ik ben overtuigd dat binnen nu en drie jaar het gros van de Navision-klanten zal overstappen. Kortom kan jij je permitteren om langs de zijlijn te blijven staan als Navision-dealer? Kan jij je permitteren nog langer te wachten alvorens aan te haken op dit nieuwe business model?


Speciaal voor jouw ontwikkelaars heb ik een masterclass ontwikkeld ‘Business Central Extensies’. Ik laat ze kennis maken met de functionaliteit van BC in relatie tot reports.  Maar ook hoe C/AL verschilt van AL. Heel concreet. Na deze masterclass zullen ze net zo enthousiast zijn als ik waarom dat je vanaf nu ‘the new kid on the block’ moet gaan omarmen. Maar zeer zeker ook om geld te verdienen, nietwaar 🙂🙂Dus mijn advies is: haak aan!


Bel me of mail me vandaag nog voor het maken van een afspraak:

06 38 273 173  of  e.janssen@d-quattro.com

Microsoft Dynamics 365 Business Central Specialist - Microsoft Dynamics NAV Specialist

Ringbaan-Oost 116e

5013 CD Tilburg

The Netherlands

E-mail: info@d-quattro.com


Telefoon:   +31 6 38 273 173Microsoft Certified Professional

Certification ID : 11810387

  • Microsoft Dynamics NAV 2013 Core Setup and Finance MB7-701
  • Managing Microsoft Dynamics Implementations (Sure Step) MB5-705

Contact


LinkedIn


KvK-nr.  63368331